пʼятницю, 10 вересня 2010 р.

Потрійні шоколадні брауніз



Я люблю готувати. Для мене кухарювання (шикарне слово) – релаксант, такий самий як йогf чи довга прогулянка. До того ж, якщо все закінчиться добре і нічого не пригорить, то відпочинок поєднає моє задоволення з користю для оточуючих.

Мені подобається «конструкторський» виклик готування - з різних продуктів, які навряд раніше були знайомі, за допомогою обмеженої кількості знарядь і часу треба створити одну страву. Ну чим вам не художня творчість?

І зрештою, я люблю смачну їжу – а хто її не любить?

Вчора приготував брауніз. Вийшло непогано. Не скажу наскільки непогано. По-перше, хизуватись, здається, некрасиво. По-друге - краще один раз скоштувати, ніж сто разів слухати про те, як було смачно. Автору блога, важко пригощати своїх читачів - технологія ще не дозволяє викладати в мережу страви, хоча погодьтесь це було б непогано. Тому я просто залишу рецепт. Спробуйте – воно того варте.

Потрійні шоколадні брауніз

275г чорного шоколаду (мінімум 70% кокао)
275г масла
85г грецьких горіхів або горіхів пекан розламаних
85г молочного шоколаду, розламаного на шматки
85г білого шоколаду, розламаного на великі шматки
175г муки
1 чайна ложка (ч.л.) розпилювача тіста
4 великих яйця, попередньо злегка збитих
1 ч.л. ванільної есенції (можна замінити ложкою ванільного цукру)
325г цукру (краще цукрової пудри).

1. Помістити чорний шоколад і масло в миску і поставити парову баню. Дочекатись поки масло і шоколад стане однорідною масою.
2. Просіяти муку з розпорошувачем тіста.
3. Зняти розтоплене масло і шоколад та змішати з цукром. Додати яйця та ванільну есенцію. Додати муку, горіхи, шматки білого та молочного шоколаду.
4. Вистелити форму для випічки харчовою фольгою, або промасленим папером. Вилити тісто в форму. Розігріти духовку до 170-180 градусів.
5. Поставити форму з тістом в духовку. Випікати 20-25 хвилин. (Так рекомендовано в оригінальному рецепті, але час штука відносна. Тому, десь на 23й хвилині я заглядаю всередину і перевіряю – верхня частина брауніз має бути твердою).
6. Дістати з брауніз з пічки, викласти на тарілку, розрізати на квадратики.
7. Поки брауніз охолоджуються, зателефонувати до фітнес-клубу, домовитись про два додаткові візити.
8. Коштувати із задоволенням.

2 коментарі:

Yana сказав...

ммм... здорова їжа, інгридієнти як на підбір) "смачно і корисно" - рідкісне поєднання)) двома додатковими фітнесами тут не відбудешся, надто якщо захопишся процесом коштування))) ІМХО: доведеться ще суттєво збільшити кілометраж вечірніх прогулянок, а краще - інтенсивних пробіжок ;)

Tina сказав...

дуже люблю все шоколадне, але брауніз щє ніколи не робила, треба спробувати))