неділю, 22 червня 2008 р.

Репортаж з передової

Sunday Telegraph та 5 батальон королівського полку Шотландії створили відеоблог, який зветься “Солдатська історія”. Це - відеощоденник, в якому капрал Біллі Карнегі, розповідає про те як про буденне життя британських військових у Афганістані. Цей відеощоденник планують вести 6 місяців, поки группа капрала Карнегі буде знаходитись у Афганістані.
Маючи довгу історію військової присутності у Афганістані британський уряд та засоби масової інформації з повагою ставляться до своїх вояків у Афганістані та Іраку. Про це свідчать репортажі на ВВС, матеріали в електронних виданнях британських газет (напевно, що і паперові газети приділяють цьому увагу, втім британська преса доступна мені лише через Інтернет), виступи Гордона Брауна, членів уряду та опозиції. Нормально, коли Питання до прем'єр-міністра - зустріч прем'єра і парламенту, що відбувається по середах – відкривається проханням Брауна до парламенту вшанувати пам'ять загиблих у Афганістані.
Ідея створити відеощоденник з життя військових у Афганістан – надзвичайно цікава, це одна з найкращих цьогорічних репортажних серій. Побутова документалістика – жанр дуже близький до науково-популярного фільму. В обох кіно (відео) дає можливість дізнатись більше про те що відбувається навколо нас.
Сподіваюсь з групою капрала Карнегі і з ним самим все буде гаразд і вони безпечно повернуться додому.
Попередження: Білл Карнегі хлопець із Шотландії. Тому можливо, доведеться прокрутити запис не один раз, аби розібратись що він говорить.

Немає коментарів: